Poyraz Pansiyon & Restaurant, Mesudiye, Datca

Mavi denizin tertemiz suyunda Datca sefasi

Türkiye'nin en iyi plajı - http://bit.ly/NRErOU -Rest. Rahatlatıcı.Ünlü Ercan Usta tarafından taze balık, et ve sebze yemekleri yiyin. Deniz: 15 metre. Restoran: Sahilde. Cennetten bir bakış ...

Mesudiye'nin en gözde plajı ve konumuyla en çok tercih edilen yeri Ovabükü'nde bulunan pansiyonumuz Datça'daki tatiliniz boyunca sizlere ev sahipliği yapacaktır. Eşsiz lezzetlerimiz ve konforumuzla size unutulmaz bir tatilin keyfini yaşatacağız. Birbirinden farklı lezzet çeşitlerimiz ile aynı zamanda damak zevkinize eşsiz lezzetler katmaktayız. Uzun yıllardır lüks restaurantların değişmez mutfak ustası Ercan usta ve Eray usta olarak siz değerli konuklarımıza zeytinyağlılar, yöresel yemekler, özel spesiyallerimiz ve farklı lezzetlerimiz ile hizmetinizdeyiz. Tertemiz denizi ve doğası ile yılın tüm günü hizmet veren pansiyonumuz ve restaurantımızda gün boyu sadece size özel zamanlar geçirebilirsiniz.

Tertemiz denizi ile Türkiye'deki en iyi 10 plaj arasında birinci seçilen ovabükü sahilinin temizliği ve berraklığı bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mesudiye köyü gerek konumu, gerekse yörede yetişen birbirinden lezzetli ürünleri ile tatil yapılacak en özel yerlerden birisidir.

* Pansiyonumuz *

Pansiyonumuz denize sıfır konumda ve 9 odalıdır. Odaların hepsinde duş, wc, banyo, klima, internet, 24 saat sıcak su bulunmaktadır.Odalar deniz manzaralı olup bahçe içerisinde yeşilliklerle kaplıdır. Hemen ön tarafta bulunan restaurantımızda birbirinden eşsiz lezzetler bulabilirsiniz. Pansiyonumuz ve restaurantımız yılın tüm günü hizmetinizdedir. Plajda şezlong ve şemsiyeler bulunmakta, restaurantın hemen önünde çardak bulunmaktadır. Birbirinden leziz yemek çeşitleri ile farklı lezzetler tadabilirsiniz. Deniz ürünleri, yöresel lezzetler, et ve tavuk ürünleri, zeytinyağlılar, salatalar, mezeler ve özenle hazırlanmış köy kahvaltımızla hizmetinizdeyiz.

* Mesudiye Ovabükü *

Knidos yolundan sola sapınca çamlar arasından ilerleyen üç km'lik yol Mesudiye Köyü'ne oradan da iki km daha ilerleyince Kızıl Bük koyuna çıkılıyor.Hayıt Bükü ve Ova Bükü gibi yaz gözdesi koylarda Mesudiye sahilinde.Mesudiye'nin verimli toprakları tarıma çok elverişli.Mis kokulu domatesler yetiştiriyorlar.Kayalar arsındaki bu cennet sahilin üç ismi var. Kalebaşı, Obabükü ya da Hayıtbükü. Badem ve zeytin ağaçlarını çevrelediği Mesudiye Köyü'nde, doğanın ortasındasınız. Bu nedenle alabildiğine sessiz ve sakin. Hayıtbükü keşif gezileriniz için ideal bir adres...Buraya Adatepe diyorlar. Dağ taş yürümeye tırmanmaya meraklı olanlar sık sık bu noktaya manzarayı izlemeye geliyorlar. Kayaların çevrelediği yükseltiden aşağıya doğru baktığınızda minik bir plaj teknelerin demir attığı durgun mavi deniz, bahçe içinde küçük içinde evler görünüyor. Badem ve zeytin ağaçları arasındaki köyden yükselen en küçük bir gürültü yok. Maket kadar güzel koy, Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Mesudiye Köyü sahilinde bulunuyor. Mavi yolculuğa çıkanlar tarafından Ovabükü olarak bilinen beldenin diğer bir adı da Kalebaşı. İnce kumlu plajı, sığ mavi denizi ovabükü'nün tercih edilme sebeplerinden. Sığ koy özellikle çocukların yüzmesi için güvenli ve her noktasından denize girmek mümkün. Yakında bulunan uzun kumsal rahatlıkla ulaşabileceğiniz ova koyuna ait. Gezip görmekten hoşlanıyorsanız Hayıtbükü yakınlarında Palamutbükü ve Knidos antik kentleri gibi gezi alternatifleri bulunuyor.

* Gezilecek Yerler *

MESUDİYE: Knidos yolundan sola sapınca çamlar arasından ilerleyen üç km'lik yol Mesudiye Köyü'ne oradan da iki km daha ilerleyince Kızıl Bük koyuna çıkılıyor.Hayıt Bükü ve Ova Bükü gibi yaz gözdesi koylarda Mesudiye sahilinde.Mesudiye'nin verimli toprakları tarıma çok elverişli.Mis kokulu domatesler yetiştiriyorlar.

KIZILBÜK ve HAYITBÜKÜ: Mesudiye köyünün koylarıdır.Datça-Knidos yolundan sola sapınca çamlar arasında ilerleyen üç kilometrelik toprak yolla ulaşılan mesudiye köyü ve oradan da iki kilometre sonra kızılbük koyu yer almaktadır.

PALAMUTBÜKÜ: Tekne turuna katılanlar yada yatlarıyla gelenlerin durmadan ve balık lokantalarına uğramadan geçemediği güzel bir koydur.Çıplak tepelerin yumuşak bir eğilimle denize kavuştuğu upuzun bir kumsal oluşturduğu kumsal boyunca ağaçlıklar içinde köy evlerinin pansiyonların ve yazlık evlerin sıralandığı limanda balıkçı tekneleriyle birlikte yatların demirlediği bir güzel yerdir.Palamutbükü 2 km uzunluğundaki kum ve çakıl karışımı kumsalında denize girebilirsiniz.Deniz çok temiz açığında bir küçük ada ve bir de tekne barınağı bulunuyor.Konaklamak için pansiyonlarda mevcuttur.

KNIDOS: Knidos M.Ö.4. yüzyılda ticari nedenlerle Tekir Burnu'na taşınır.Hippodamus planına göre kurulan şehirde birbirinden güzel tapınaklar,kutsal alanlar,tiyatrolar ve görkemli binalar yapılır.Çok sayıda bilim adamı ve sanatçı yetişir.Tarihin ikinci büyük ve önemli tıp okulu Knidos'ta açılır.Heykeltraş Praksiteles tarafından çıplak olarak yapılan güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit Heykeli'nin güzelliği dillere destan olur.Sadece bu heykeli görmek için uzak diyarlardan Knidos'a ziyaretçi akını başlar.

ESKİ DATÇA: Datça'ya yolunuz düşerse Eski Datça'yı mutlaka görmelisiniz. Adının Eski Datça olduğuna bakmayın.Datça'nın üç mahallesinden en düzenlisi ve son yılların gözde mekanlarının yer aldığı yer aldığı bir yer burası.Eskiliği ilk yerleşim yeri ve yıkılmış eski binaların yoğunlukta olması.Şimdi o yıkıntılar tek tek ayağa kaldırılıyor ve el yakan paralarla satışa sunuluyor.En fazla iki katlı olan eski Datça evleri,bir sanat ürünü taş işçiliği ve begonvillerle süslü dar sokaklarla görsel bir zenginlik kazandırmış.Eski Datça kimliğini arayan kentlere adeta adres gösterir gibi bir mimarlık harikası.Eski Datça'nın bu görsel zenginliğinin yanı sıra ünlü şairimiz Can Yücel'in son yıllarını yaşadığı ' Eski Datça''ya turizm firmaları tur düzenlemeye başladı.Can Baba'nın yapıtlarının sergilendiği ve Yücel Ailesi'nin ziyaretlere açık tuttuğu 'Canevi'ni de mutlaka görmelisiniz.Datça'nın ilk kurulduğu yer burası.M.Ö.4.yüzyılda kurulan seramik atölyeleri,yapılan kazılar sırasında ortaya çıkarıldı.İskele mahallesi'nden 2.5 kilometre uzaklıktaki sarı sarı tabeladan döndüğünüzde kendinizi "Eski Datça" mahallesinde bulacaksınız.Datça isminin 'Stadia' kelimesinden geldiği düşünülüyor.Eski ,Datça'nın mimarisi tamamen yöreye uygun,tüm yapılar taş örgü,sokakları taş kaplama.Eski Datça Mahallesi yaşayanların koruduğu yerlerin nasıl güzelleştiğine tam bir örnek.Bir de alçak gönüllü bir sokağı var:Can Yücel Sokağı...Can Yücel'in evininde bulunduğu Eski Datça arkeologların da kazı merkezlerinden birisidir.Ancak Can Babanın mezarı bu mahallede değil,iskele Mezarlığı'nda bulunuyor.Eski Datça'nın bir diğer özelliği de yel değirmenleridir.

GEBEKUM: Datça'ya 4 km kala Yeldeğirmenlerine gelmeden önce perili köşk tabelasını gördüğünüz de sola 1 km lik toprak yola sapıyorsunuz.Yol sizi kumsala ulaştırıyor.Uzunluğu 7 km yi bulan kumsalı olan Gebekum denize girmek için çok uygun.Kumsal rüzgarın da etkisiyle kendisini çoğaltıyor ve yayılıyor.Karşısındaki adaya denizden yürüyerek ulaşmayı sağlayan bir de sığlık oluşmuş kumsal hareketleriyle.

ÇİFTLİK LİMANI: Datça İskelesi'nin yaklaşık 10 deniz mili doğu-kuzeydoğusunda Çiftlik limanı yer alır.Bu limanın doğusunda Adatepe Yarımadası güneydoğusunda ise Çiftlik Adası vardır.Buradaki tatil köyü limanın tanınmasına yardımcı olur.

YEL DEĞİRMENLERİ: Kızlan yöresinde,Marmaris yolu kenarında,gelip geçerken gördüğümüz,umudunu kesmiş,biraz yorgun ve biraz küs duran,kollarından kesip rüzgarlarından ettiğimiz yel değirmenleri.Bunlardan bir tanesini alan bir Datça severi restore etti ve gayette güzel oldu.Hayal ediyoruz;diğer değirmenleri de restore ediyoruz.Çevre ile uyumlu bir proje ile çevre düzenlemesi yapıyoruz.kuyulardan su çekip yaptığımız göleti dolduruyoruz.Bahçeler oradan sulanıyor,parklar ortaya çıkıyor.

Tags:
Restaurant
Category:
Restaurant