Pamukkale Üniversitesi Yaz Okulu

iletişim için mesaj atınız http://www.facebook.com/pauyardim1

Pamukkale Üniversitesi, 1992 yılında Denizli’de kurulmuştur. Üniversitenin çekirdek yapısını, 1992 yılına kadar Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Denizli Mühendislik Fakültesi, Eğitim Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Denizli Tıp Fakültesi oluşturmuştur. Genç yaşına rağmen hızla gelişerek, 2009-20010 öğretim yılı itibariyle, 31.174 öğrenci, 1417’i akademik, 1034 idari olmak üzere 2451 çalışana ulaşmıştır. 17 yıllık eğitim hizmetinde 28.912 mezun vermiştir.

Üniversitemiz bünyesinde bugün 3 enstitü, 7 fakülte, 5 dört yıllık yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bu kurumlar tıp, mühendislik, iktisadi idari bilimler, fen bilimleri, sosyal bilimler, güzel sanatlar, eğitim bilimleri ve teknik eğitim gibi birbirinden farklı alanlarda ülkemizin ihtiyaç duyduğu çağdaş, bilgili, yaratıcı ve girişimci genç beyinler yetiştirmektedir.

Pamukkale Üniversitesi'nde yaz okulana kalan öğrencilere ders açılmasında ortaklaşa hareket etmek ve çıkabilecek sorunlara çözüm bulabilmeleri için açılmıştır...

2010-2011 YAZ ÖĞRETİMİ GENEL İŞLEYİŞİ
1. Derslerin Belirlenmesi, Sistemde Aktif Edilmesi
2. Ön Kayıt (Geçici kayıt) İşlemleri
3. Ders Ücretleri/Ödemeler
4. Ders Kayıt İşlemleri (Kesin Kayıtlar)
5. Öğretim Elemanlarına Ödenecek Ücretler
6. Ücret İade İşlemleri
7. Yaz Dönemi Akademik Takvimi

Ders Kayıt İşlemleri (Kesin Kayıtlar)
Ön kayıtlarda olduğu gibi tüm öğrenciler; http://pau.edu.tr/oidb İnternet adresi üzerinden ders kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir.
Ders ücretlerini 3 üncü maddede belirtilen açıklamalar ile “Pamukkale Üniversitesi Yaz Dönemi Yönetmeliğinin 8 inci ve 11 inci madde hükümleri çerçevesinde yatıran Üniversitemiz öğrencileri, bulundukları yerden 13-15 Haziran 2011 tarihleri arasında internet ortamında derslerini seçerek ders kayıtlarını yapacaklardır. Kayıt işlemleri, 15 Haziran 2011 tarihinde Saat: 24.00’de tamamlanacaktır.
Diğer üniversite öğrencileri ile özel öğrenciler almak istedikleri dersi/derslere; dersi açan fakülte/yüksekokullardan 13-15 Haziran 2011 tarihleri arasında alacakları bilgiye (PAÜ. Öğrenci No: Ders Ücretleri) göre bankaya gerekli ödemeyi yaptıktan sonra yine 13-15 Haziran 2011 tarihleri arasında internet ortamında derslerini seçerek kayıtlarını yapacaklardır.
13-15 Haziran 2011 tarihleri arasında yapılacak kayıtların bitiminden sonra, açılma yeter sayısına (En az 15 öğrenci kaydı olan dersler) ulaşmış derslerin, 16 Haziran 2011 tarihinde açılması kesinleşmiş olacaktır.
13-15 Haziran 2011 tarihlerinde ders kaydı yapmış öğrenciler, 16-17 Haziran 2011 tarihlerindeki EKLE-SİL-ONAYLA günlerinde açılma yeterliliğini sağlamayıp silinen derslerin yerine (ders kredisi fazlalığı nedeniyle ilave ücret yatırılması gerekiyorsa ilave ücretin de ilgili bankaya ödenmesi koşulu ile) açılma yeterliliğine ulaşan dersler arasından veya açılma yeterliğini etkilememek koşuluyla (derse kayıt olan öğrenci sayısının 15’in altına düşmemesi) açılan dersin yerine başka derse/derslere kayıt olabileceklerdir.
15 öğrenci sayısına ulaşmamış olan dersler, 17 Haziran 2011 tarihinde sabah saat: 09.00’da sistemden silinecek veya ders üzerinde işlem yapılamayacaktır. Saat 10.00’dan itibaren 17 Haziran 2011 tarihi mesai bitimine kadar açılma yeterliliğini sağlamış derslere, 15 Haziran 2011 tarihine kadar herhangi bir ders için ücret yatırmış olan ve bankada ders almak için yeterli bakiyesi olan öğrenciler, isterlerse açılma yeterliliğini sağlamış derslere açılmayan dersleri üzerinden silerek kayıt olabileceklerdir. Ders almak için bankadaki bakiyesi yetersiz olan öğrenciler fark ücretini yatırdıktan sonra bu işlemi yapabileceklerdir. Ücret farkı olup, eksik ücreti olan öğrenciler Ekle-Sil yapamazlar.
Alınması istenen dersin eşdeğer ve doğru alınmış bir ders olup olmadığı teyidinin bağlı olunan fakülte/yüksekokuldan alınmasından ve ders alma kurallarına bağlı ders seçilmesinden öğrencilerimiz sorumludur. Öğrenci kataloğunda yer alan dersler dışında farklı ders alan veya eşdeğerliği bulunmayan dersi/dersleri alan öğrencilerin aldıkları bu dersler, öğrenci transkriptinde görünecek, ancak akademik ortalamaya katkısı olmayacaktır.
Yaz Dönemi ders kayıtlarında danışman onayı aranmaz. Öğrencilerin, Ekle-Sil-Onayla günlerinde (16-17 Haziran 2011) seçtikleri dersleri sistemde onaylamaları zorunludur.

NOT : Yönetmelik gereği, Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu programı öğrencileri hariç; alınmak istenen derslerin teori ve uygulama saati toplamının 12 saati aşmamasına dikkat edilecek ve 12 saatin üzerinde ders alınması mümkün olmayacaktır.

paü yaz okulu
paü yazokulu
denizli yaz okulu

Tags:
Government Organization,Education
Category:
Government Organization