Dersim, Nazımiye'de bulunan Düzgünbaba Dağı'nın eteklerinde yer alan Kalmem Köyü'nde doğal bir şekilde üretilen geven, kekik ve kır çiçeği balıdır.
Kalmem (Günlüce) Köyü, Dersim'in en önemli kutsal mekan kültlerinden biri olan Düzgünbaba ziyaretinin olduğu Düzgünbaba Dağı'nın eteklerinde kurulu yaklaşık 2000m rakımlı bir köydür. Kalan Bal'ın üretiminin yapıldığı hane aynı zamanda köyün sahip olduğu Kalmem-u Sır Ziyareti'nin bulunduğu yerdir. Kalmem-u Sır ziyareti nesillerdir Kırmızıgül ailesinin evidir, ziyaretin bakımı ile de Kırmızıgüller ilgilenmektedir.
Kalan Bal olarak sonradan isimlendirilen bu balın üretimi ve üretim bilgisi çok daha öncesine dayanmaktadır. İlk olarak karakovan üretimi yaparak bu işe 1960'lardan itibaren başlayan Kalmemliler (Sadık Çınar, Ali Karagöz, Süleyman Babayiğit), 12 Eylül 1980 darbesinin köylerdeki üretime etkisi ile eski tip karakovan üretiminin koşulları zorlaştığından köyde daha ziyade fenni kovan üretimiyle arıclığa devam etmiştir.
1988'den itibaren Musa Kırmızıgül arıcılık sertifikasını da alarak bal üretmeye profesyonel olarak devam etmiştir. O tarihten bu yana kesintisiz şekilde Kırmızıgüller tarafından bal üretilmeye devam edilmiştir. Musa Kırmızıgül'ün oğlu Özkan Kırmızıgül ve kardeşi Nurten Kırmızıgül bal üretimine devam etmektedir.
Kalan Bal, Nurten Kırmızıgül'ün bir kadın olarak üretimin başında olma çabasının bir ürünüdür. Son derece temiz ve titiz bir üretim sürecinin ardından yüksek kalitede bir bal üretilmektedir.