Gaziantep Üniversitesi Resmi Sayfası

Etkinlikler, Duyurular, Haberler yayınlanacaktır. (Yorumlarınız okunmadan otomatik silinecektir)

Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep’te yüksek öğretim 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve bu kurum 1987 yılında üniversite tüzel kişiliğini kazanmıştır. Güneydoğu’nun en büyük, Türkiye’nin 6. büyük şehri ile aynı ismi taşıyan Gaziantep Üniversitesi’nde halen 14 Fakülte, 4 yüksekokul ve 9 Meslek Yüksekokulu ile eğitime devam edilmektedir.

Fakültelerimiz; Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Gaziantep Eğitim Fakültesi, Mimarlı Fakültesi , Diş Hekimliği Fakültesi,Sağlık Bilimleri Fakültesi, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Nizip Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi

Yüksekokullarımız; Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Yabancı Diler Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu,

Meslek Yüksekokullarımız; Gaziantep Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Nizip Meslek Yüksekokulu, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, İslahiye Meslek Yüksekokulu, Nurdağı Meslek Yüksekokulu ve Araban Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.

Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ile İngilizce Tıp bölümünün tamamı, Fen Edebiyat Fakültesinin ise İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün öğrenim dili İngilizce olup, bu iki birimin yanı sıra Tıp Fakültesi ve Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması yapılmaktadır Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Tekno Park kurulmuş olup, sanayicilerimize bu iki birimde Araştırma Geliştirme hizmeti sunulmaktadır. Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanemiz ile bölgenin tek hastanesi olan Onkoloji Hastanesinde şehrimize ve bölgemize sağlık hizmeti verilmektedir Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin her bakımdan en gelişmiş ve modern bir şehri olan Gaziantep, devlet yardımı olmadan kendi imkanları ile 4 Organize Sanayi Bölgesi Küçük ve Örnek Sanayi Siteleri ile mezun öğrencilerimize geniş iş imkanları sunmaktadır. Çağdaş bir üniversite olan Gaziantep Üniversitesi’nde barınma, beslenme, sağlık ve ulaşım sorunu yaşanmamaktadır. Halen Üniversitemizde 1165 öğretim elemanı ile 21.000 öğrencimize eğitim hizmeti verilmektedir.

Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin Gaziantep Kampusundaki barınma ihtiyaçları, Gaziantep Üniversitesi Kampusü içerisinde YURT-KUR’ a bağlı 3000 kapasiteli öğrenci yurtlarından karşılanmaktadır. Yurtlarda öğrencilerin yemek yiyebileceği yemekhane ve kafeterya bulunmakta olup, bir adet kapalı spor salonu, bilardo salonu, kütüphane ve çamaşırhanesi mevcuttur.

Üniversitenin Gaziantep ve Gaziantep dışındaki tüm kampuslerinde öğrencilere öğle yemeği verilmektedir. Kampüs içerisinde bulunan 3000 kişilik kapasiteye sahip merkezi kafeterya hafta arası 12.00-13:30 saatleri arası açık olup 4 çeşit yemek çıkartılmaktadır. Akşam yemekleri ve tatil günlerindeki tüm yemekler yurtlarda ve kampus içerisinde bulunan özel kafeteryalardan sağlanmaktadır.

Category:
Government Organization