Disiad - Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği

Kalkınmanın sürükleyici sektörü olarak SANAYİİ kabul eden DİSİAD 1996 yılında kurulmuştur.

DİSİAD Kalkınmanın sürükleyici sektörü olarak SANAYİİ kabul eder.
- Diyarbakır’da bütün sanayici ve işadamları ile işbirliği içinde bulunarak yardımlaşmak,
-kalkınmamızın her yönüyle dengeli olması için, Sermaye, Emek ve Teşebbüsün birbirini tamamlayan ana unsurlar olduğuna inanarak işçi-işveren işbirliğinin Diyarbakır’ın kalkınmasında en verimli ve faydalı bir yönde gelişmesine yardımcı olmak,
- Yatırımlara toplum yararının gerektirdiği öncelikleri vererek İHRACATI teşvik etmek, döviz sağlayacak alanlara, yatırımlara yönelmeleri için üyelere bilgi akışını sağlamak,
- Bunun için Dış Ticaret konusunda faaliyet gösteren tüm özel, resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak.
- Diyarbakır’dan sermaye ve beyin göçünün nedenlerini araştırmak, bu göçün önlenmesi ve sermayenin geri dönmesi için projeler üretmek, çalışmalar yapmak.
- Diyarbakır dışında bulunan, Diyarbakırlıları kendi alanlarında uzman kişiler ve işadamları ile irtibata geçerek, Diyarbakır’a maddi, manevi katkılarını sağlamak, bilgi alış verişinde bulunmak.
- Diyarbakır’a yabancı sermayenin yatırım yapmaya, istihdamı arttırmaya gelmesi için tanıtım ve girişimlerde bulunmak.
- Sanayici ve İşadamları Dernekleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsalar, Birlikler v.b. kuruluşlarla, koordineli çalışmak.
- Diyarbakır’ın tarihi zenginliklerinin yok olmasını önlemek, tanıtımına katkıda bulunmak, doğayı, yeraltı yerüstü kaynaklarını korumak, kirlenmesini önlemek çevreciliğe önem vermek, bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak.
- Vasıfsız işgücünü toplumun kullanımına kazandırmak, topluma üretken olma bilincini ve gerekliliğini anlatmak, çalışmalar yapmak.
- Amaç ve faaliyetleri için Radyo, Televizyon, Gazete, Dergi, Kitap, Broşür gibi yayın vasıtalarından istifade eder, toplantılar, kurslar, seminerler, konferanslar, panel ve kongreler tertip eder.
- Öğrencilere, eğitim kurumlarına, aşevlerine, huzurevlerine, spor faaliyetlerine v.b. gibi konulara imkânları ölçüsünde maddi, manevi destek olur.
- Üyeler arasında şirket, yardımlaşma sandıkları, kooperatiflerin kurulmasına öncülük etmek, taşınır ve taşınmaz mal sağlamak. Lokal, klüp v.b. yerler açmak, bunların işletmeciliğini yapmak veya yaptırmak. Sosyal etkinliklere katılmak, etkinlikler düzenlemek.
- Dernek amaçlarını gerçekleştirmek için üyeleri arasından seçeceği kişilerden görev bölümü yapılmış ayrı komisyonlar oluşturulabilir. Her komisyon en az üç üyeden oluşur, her üye birden fazla komisyonda yer alabilir. Komisyonların oluşturulması, üyelerin seçilmesi Yönetim Kurulu kararına bağlıdır.
- Sanayicilere yönelik İş Geliştirme Merkezleri, küçük sanayi siteleri, organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri kurmak ve geliştirmek,
- Vasıflı İş gücü yetiştirmek için eğitim programları düzenlemek,

Tags:
Non-Governmental Organization (NGO)
Category:
Non-Governmental Organization (NGO)