Bartın Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü

Bartın Üniversitesi etkinlik programı bünyesinde yapılacak etkinlikleri duyurmak ve öğrencilere bilgi vermek amacıyla hizmet vermektedir...

Bartın Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri bölümü adı altında var olan programlar
1)Yat işletme ve Yönetimi Programı
2)Deniz Liman Ve işletmeciliği Programı

Yat İşletme ve Yönetimi programının amacı;

Ülkemizde gelişmekte olan yatçılık ve marinacılık faaliyetlerinde görev alacak ,yat turizm firmalarında çalışacak idari personeli, marinalarda çalışacak büro elamanlarını ve teknik personeli, ve denizlerde çalışabilecek yat kaptanlarını yetiştirmektir. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Eğitim ve Sınav Yönetmeliği’ne uygun olan Programımızdan mezun olacak öğrenciler, istekleri doğrultusunda 6 ay süreli ticari yat stajını tamamlayıp Gemiadamları Sınavında başarılı oldukları takdirde Yat Kaptanı (499 groston) ehliyetine sahip olabileceklerdir. Yat kaptanı olarak Gemiadamları Yönetmeliğinde belirtilen deniz hizmetini tamamladıktan sonra Gemiadamları Sınavına girerek ehliyetlerini 500-2999 groston ve daha sonra 3000groston üstü Yat Kaptanı seviyesine kadar yükseltebileceklerdir. Mezunlarımız ayrıca denizcilik alanında brokerlik, denizcilik sigortacılığı, insan kaynakları, liman ve marina yönetimi ve benzeri alanlardaki görevlerde de çalışabileceklerdir.


Deniz Liman Ve işletmeciliği Programı amacı

Ülkemiz uluslararası taşımacılığının çoğunluğunu, denizyolu taşımacılığı oluşturmaktadır. Lojistik, dünyada ve ülkemizde hızla gelişmekte olan bir sektör olmakla beraber, Deniz ve Liman İşletmeciliğinin lojistik planlamalara, lojistik şirketlerin de eğitimli denizcilik işletmecilerine gereksinimi vardır. Özellikle limanların özelleştirilmesiyle birlikte denizcilik sektörü farklı bir boyut kazanmış ve dinamik bir hale gelmiştir. Özelleştirilen limanlarda daha rekabetçi bir bakış açısı kazanılmış ve yapılan yeni yatırımlar uzman işgücü ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Programın amacı, uluslararası ticaretinin büyük kısmını deniz yolları ile gerçekleştirmekte olan ülkemizde deniz taşımacılığı ve limancılık alanlarında uzmanlaşmış nitelikli iş gücüne olan ihtiyacı karşılamaktır.

Mezunların Çalışma Alanları
Deniz ve Liman İşletmeciliği meslek elemanlarına, denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyatı şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, balıkçı barınakları, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve turizm sektöründe vb.) ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu program ile bu kurum ve kuruluşlara yönelik deniz ve liman işletmeciliği meslek ara elemanlarını yetiştirmeyi planlamaktayız.

Tags:
Education
Category:
Education