Lezzet "detay"da gizli...Antakya lezzetleri Antiochia ile İstanbul'da… Antakya'ya özel dürüm, şiş, meze ve tatlıların tadına bakmak için Asmalı Mescit Minare sokaktaki Antiochia doğru adres…
Antakya ezan, çan, hazan… Dünyanın en eski yerleşim birimlerinden farklı dinleri ve kültürleri bir arada barındıran bir şehir. Eski çağlarda dünyanın ikinci büyük şehri unvanına sahip olan Antakya, farklı kültürlerin mozaiği içinde farklı yemek kültürlerini de barındırıyor.
Antakya lezzetleri "Antiochia"da buluşuyor. Süleyman Gülüm, hep konuşup arkadaşlarına anlattığı tatların son hali Antiochia'da... "Bir restoranım, kafem olsun" diye değil, insanların isimlerini, lezzetlerini bildikleri, belki de evlerinde yapamadıkları ya da yaparken zorlandıkları lezzetleri sunmak ve tabii ki bunun yanında Antakya'yı tanıtmak amacı ile Antiochia'yı kurdum. Antakya'nın tarihteki adının Antiochia olması da mekanın adını kendiliğinden oluşturdu.
Antiochia'da neler mi var? Antakya'nın olmazsa olmazı dürüm var. Dürüm deyip geçmemek gerekir, bu dürüm başka dürüm. Ekmeğinden etine, sosundan içindeki malzemesine kadar her şeyi ile özel. Antiochia'daki zeytinyağından baharata, salçadan zeytine kadar her şey Antakya'dan geliyor.
Neden Antiochia?
Farklı kültür mozaiğinin farklı yemek kültürlerini de barındırmasından kaynaklanan "lezzet çokluğu" Antakya'yı ziyaret edenlerin damağında ve aklında pek çok şey bırakır. Yöreye özgü malzemenin farklılığı ve bu malzemelerin lezzetleri… Zeytinyağı, dağ kekiği olarak bilinen zahter, Antakya'nın meşhur zeytini, peyniri ve baharatı, hatta ve de hatta ustalar da şefler de Antakya'dan. Suriye, Lübnan, Osmanlı ve Fransız etkisinin olduğu bir mutfak… En güzel baharat en lezzetli zeytinyağı ile buluşuyor. Antiochia'nın logosunda bulunan renkli küpler Antakya'daki farklı kültürleri ve çeşitliliği temsil ediyor. Dinleri, yemekleri, geniş kültürü ve mozaik müzesini...